90 % af danske børn og unge spiller computerspil flere timer hver uge. Når man ikke er vokset op i gaming-kulturen, kan det være svært at stille de rigtige spørgsmål, vide hvordan man snakker med børn og unge om spillene eller være klar over, hvilke bekymringer der er relevante.

Vi tilbyder skræddersyede oplæg og foredrag til både voksne og børn og unge:

- For forældre og fagpersoner giver oplæggene et indblik i kulturen og klæder de voksne på til at snakke og arbejde med den computerspillende generation af børn og unge som er i fuld gang med at vokse op.
- For børn og unge giver oplæggene en forståelse for de mekanismer der er på spil i den gaming-verden de allerede er en del af: afhængighed, grænsen mellem forbrug og misbrug, social isolation og pengemaskiner forklædt som spil.

Alle oplæg tilrettelægges individuelt efter jeres ønsker, men vi rådgiver selvfølgelig gerne i forhold til hvad vi oplever er relevant at inddrage.

(Klik på billederne nedenunder for uddybende beskrivelser af diverse oplæg.)

Oplæg for skole, SFO m.v.

Oplæg for skole, SFO m.v.

For mange børn og unge gælder det, at computerspillene ikke lægges på hylden når hverken matematiktime eller frikvarter ringes ind; der tænkes, tales og drømmes om at komme tilbage til tastaturet og lege videre. Oveni gælder det, at mange unge bruger flere og flere penge på spil de er reelt afhængige af, samt at et stadigt yngre publikum har adgang til voksenspil med både vold og sex.

Oplæg for forældre

Oplæg for forældre

For flere og flere af børn og unge udvikler spillet sig til en regulær afhængighed med negativ indflydelse på skole, arbejde og forholdet til venner og familie.
Når man ikke er vokset op i kulturen, kan det være svært at stille de rigtige spørgsmål, vide hvordan man snakker med børn og unge om spillene eller være klar over, hvilke bekymringer der er relevante.