Børn og unge – og de bekymrede forældre på sidelinjen – har i mange år, været forundret af computerspillene; den nye generation vil hellere smide FIFA i Xbox’en end at snøre støvlerne selv. Samtidig er ”røvere og soldater” afløst af Call of Duty og Grand Theft Auto på hjemmets Playstation. Det kan være svært at overskue, hvad der sker i børn og unges verden, når tastetryk og digitale verdener afløser ”rigtig” leg med vennerne.

Har du som forælder svært ved at forstå hvad der får børn og unge til at bruge timer foran skærmen i digitale universer? Vi tilbyder et oplæg om hvad computerspil egentlig er – hvad de kan – og hvilken rolle de udfylder i børn og unges liv. På 2 timer når vi at præsentere spil-mediet, forholde os til myten om voldelige spillere, snakke aldersgrænser, diskutere om man kan få ADHD eller Aspergers Syndrom af spil samt berøre den etik, moral, udvikling, leg og læring som er evigt skiftende emner for computerspillene.

Forældrene skal med i legen

Ved at forstå computerspil – både som medie, branche og kulturelt fænomen – vil I som forældre kunne gå fra at tale til jeres børn om spillene, til at kunne tale med børnene om computerspillene. Det vigtige er ikke at styre hvad der foregår på skærmen – men at kunne forstå hvad der sker i det digitale univers. Vi vil gerne hjælpe med at afmystificere hele den udvikling som er gået så ufattelig stærkt de sidste 30 år.

Udgangspunktet for en forælderaften er at starte en dialog I kan tage med hjem; ikke at udlevere en liste med ”rigtige” holdninger der skal påduttes derhjemme.

Far og søn

Copenhagen Games 2014

Børn og unge tror meget ofte, at de selv ved bedst – og at forældrene er danset så langt bagud af dansen at de ikke aner hvad der foregår. Ligesom med alt andet kan de dog have rigtig godt af en voksen sparringspartner; særligt en der ved hvad der foregår.

Vi trækker på undersøgelser og ny viden fra ind- og udland samt flere års erfaring fra pædagogisk arbejde både online (via bl.a. Cyberhus.dk) og offline (via foredrag, snakke og debatter). Derfra skal vi snakke om alt det fantastiske og farlige som spil, online netværk, digitale liv og universer kan; og hvordan vi bruger dem optimalt!

Vi følger med i den voksende spil-kultur og branche – de pædagogiske og sociale spørgsmål og udfordringer der følger med, er for os endnu en mulighed for at tale om emnet vi brænder for. Vi håber at tale med forældre om det de brænder allermest for – deres børn.