Klubberne i Roskilde

Vi havde fornøjelsen af Christian til et foredrag for forældre i én af vores klubber i Roskilde Kommune.
Christian forstår at formidle budskabet om, brugen af computerspil, på en både humoristisk, informativt og spændende måde, der fangede forældrenes opmærksomhed. Han er meget veltalende og fortæller ud fra egne erfaringer samt ud fra videnskabeligt materiale. Det er en god kombination, der viser at han ved hvad han taler om og har stor interesse for området.
Vi vil med sikkerhed booke endnu et foredrag.

Rikke Simonsen, Koordinator for kommunikation og sociale medier for klubberne i Roskilde Kommune

Randers HF og VUC

Hej Christian
Super Nice foredrag, det er fedt at mærke hvordan du som "underviser" sætter dig ned på vores niveau, joker med os og fortæller om ting der både har relevans og betydning for vores hverdag 😊
Noget jeg bed mærke i var det at vi skulle overveje hvad vi faktisk bruger vores penge på og hvad vi giver til disse kæmpe store virksomheder bag alle de spil der fylder i vores hverdag.

Jeg personligt bruger ikke penge når jeg spiller fx "subway surf" men jeg har aldrig rigtig tænkt over at måske den største grund til at jeg spiller det er at jeg for en belønning som stiger fra dag til dag nu flere dage jeg er inde på det og samler nogle forskellige ting. Der er faktisk generelt virkelig mange belønninger...

Det var også fedt at få lidt mere viden om at spil ikke nødvendigvis gør folk voldige men faktisk også kan have en positiv virkning -det vidste jeg ikke.

Tak for en fed og anderledes oplevelse

Vh Maria (Elev der deltog i foredraget)

Netstof

Christian Mogensen holdt en times oplæg og diskussion for en stor blandet misbrugsfaglig kreds. Hans indlæg var en del af en hel temadag om unge og rusmiddelproblemer. Det var hans oplæg der blev trukket på igen og igen i de faglige drøftelser og arbejdsgrupper, resten af dagen. Der var vid og bid, det var visionært og klart formidlet. Og så har han gået – og går - gamingvejen selv, samtidig med at han har filosofiens og psykologiens blik for strukturer og mønstre og nuancer.
Jeg vil gerne anbefale oplægget om Gamification både for professionelle fra mange fagfelter og for eksempel forældre. Helt oplagt.

Karen Hatt Olesen, Projektleder og konstitueret leder for Netstof

Randers HF og VUC

Hej!

Vi syntes at det var et meget relevant og tidstypisk foredrag. Det var utroligt nemt at relatere til det hele og man følte
at man var på samme niveau med dig hele vejen igennem.

Det var meget nyt og positivt at føle at det for en gangs skyld ikke var en 'lærer' der stod og talte til os som kursister, men at det faktisk var en fra "vores rækker" der stod og talte ikke kun til os men faktisk også til vores lærere.

Desuden var der også nogle ting der blev berørt som åbnede vores øjne, nemlig at man får mere feedback fra spilverdenen end man gør i den virkelige verden, noget man burde gøre meget mere i og sprede mere bevidsthed omkring efter vores mening (nu når vi har opdaget det).

Mvh. Sarah & Stefanie (Elever der deltog i foredraget)

Fra heldagsforedrag “Computerspil – Skal vi være bange for dem?”

I vores SFO er computerspil et stort diskussion-emne blandt forældre og personale. Vi oplever forældre, der er meget nervøse for computerspillenes indflydelse på deres børn og som efterlyser meget stramme regler for, hvad der må spilles. Det er svært at navigere i de forskellige spil og finde fælles fodslag for, hvilke regler og retningslinjer, der skal være for computerspil på skolen og i SFO´en. Derfor var det et tiltrængt kursus vi kom på, da vi meldte os på kursus med Christian. Vi var ikke i tvivl om, at vi her havde med at person at gøre, der brænder for sit felt, og som har sat sig ind i computerspil, både som fagperson og privatperson. Dette gav kurset større autenticitet, da foredragsholderen både havde studeret emnet og selv bevæger sig i spilverdenen. Christian inddrog både undersøgelser og egne erfaringer, hvilket gjorde kurset spændende og alsidigt. En god portion humor var også en del af dagen og der var plads til spørgsmål fra kursusdeltagerne, hvis vi havde specifikke problematikker fra egne institutioner. Vi kom hjem med en masse fakta og en afmystificering af spilverdenen for os, som ikke selv spiller, men har et arbejde, hvor spil indgår som er en stor del af børnenes hverdag. Desuden blev ”det farlige” ved voldspil sat i perspektiv, og vi fik nogle helt konkrete fakta om computerspil som vi kan tage med hjem og diskutere med personale og forældre.

Bente Oure, Møn Friskole